OCS demó

1. nap

Bill Gates tegnap jelentette be San Francisco-ban, hogy mostantól a Unified Messaging felé kormányozzák az úthengert. Én meg már másnap OCS tréningen ülök.
Naprakész-e vagyok?

A szobában fullasztó a meleg, a hapi gyakorlatilag felolvassa a slide-okat. A tegnapi, hajnalba nyúló címtárkonszolidáció érdekesen interferál a ma hajnali felkeléssel. A slide-ok sötétbarna háttéren fekete betűk, én az első sorból, ha nagyon meresztem a szemem, el tudom olvasni. A többiek… ők a többiek. Az anyag kinyomtatva nagyjából olyan hatású, mint amennyire markáns kontúrokkal bír az alagútban harcoló néger hadfi szájában a Negro cukor.

És pont mellettem függ a falon ez a plakát.

Hirdetőtábla a folyosón: 8-as szoba, HP Printer Management Professional Technical tanfolyam. Atyaisten, ezek egész nap itt fognak zörögni mellettünk.

Amiért érdemes lett volna eljönni, az a sok-sok laborgyakorlat. Csakhogy… khmm… ez még nagyon béta. Eleve a laborok lejártak még a nyáron (óraátállítás), a gépeket meg le kellett húzni a hálózatról. Mittudoménmiért. Emiatt viszont baromira belassult minden – és teljesen kiszámíthatatlanná vált. Kb. a harmadik laborgyak után adtam fel. Ez vacak. A füzet köszönő viszonyban sincs a gépekkel és a kettő külön-külön is rossz.
Érdeklődve várom a holnapot, amikoris Exchange Unified Messaging szervert fogunk boncolni. Ha az jó lesz, akkor visszavonok mindent – én végülis ezért jöttem.

2. nap

Rögtön az első laborgyakorlaton a hasbaakasztás: a harmadik feladatot ki kell hagynunk, nincs SIP-IP gateway. Anélkül viszont bohóckodás az egész.
No, akkor ma megint fejben futtatjuk a laborgyakorlatokat. Ezzel a számítógépem is mélyen egyetért: az első gyakorlathoz szükséges virtuális gép már 50 perce bootol.

A legvacakabb az egészben, hogy itt ülünk vagy húsz számítógép között – és nincs net. Egy csomó embernek tartozok emailekkel, jó lenne látni, mi folyik a blogon is, a munkahelyen is meglehetősen izgalmas dolgokat hagytam magam mögött… de se ma, se tegnap nem fértem hozzá, otthon meg megint lelombozódott a tabletpc-m, szóval masszív netmegvonásban szenvedek.

Függőség?

3. nap

Ma átfutottam a roadshow anyagait. Csak a korrektség kedvéért:

  • Amit én ott sötétbarna háttérnek láttam a kivetítőn, az a ppt-ben halvány narancssárga.
  • Az előadáson érthetetlenül halk videóknak itthon teljesen normális hangja volt.

Azaz két feketepont átcsoportosítva az oktatóközpontnak.

Leave a Reply