Adide, nemadom

Na, kérem, itt van a magyarázat ahhoz, ami miatt pár nappal ezelőtt csak kapkodtam a levegőt.

Nemrégiben jött ki az Exchange 2007 SP1 termékhez a Rollup Pack 5. (Csak gondoljunk bele… az SP1 előtt volt megint 5 Rollup Pack… és mindegyik megváltoztatta a termék viselkedését… nem könnyű ám Exchange adminnak lenni.)

Nos, az egyik hiba, melyet a csomag javított, így szólt: CCR vagy SCC clusterben megvalósított Mailbox szerveren nem működött a GAL disztribúció, amennyiben Outlook 2007 kliensről próbálkoztunk.
Ránézésre nem olyan vészes, pedig de. Összeraksz kemény munkával egy clustert, jön egy felhasználó Outlook 2007-tel – annyira azért már nem ritka jószág – és nem lát címlistát.

Eddig nem lehetett sokat tudni arról, mi is okozta a hibát – de Dave Goldmann nemrég írt egy cikket. Most már tudjuk. Most már verjük a fejünket a falba. Velük együtt. Annyira idióta hibáról van szó, hogy tényleg nem értem, hogyan kerülhetett bele a rendszerbe.

Nem húzom tovább az időt, itt a magyarázat: az OABGen process a \\gepnev\ExchangeOAB könyvtárba tette le a legenerált xml fájlt, mint ahogy mindig is szokta. A CAS szerver viszont nem ott kereste, mert ő hogyan is látja a clustert? A virtuális Exchange szerver nevén keresztül. Azaz a CAS a \\CMS\ExchangeOAB megosztást kereste, nem találta, tehát az OAB weblapon nem is tudott publikálni semmit.

Függöny.

2 Comments

  1. mondjuk ezt még át lehetett hidalni azzal, ha az ember kézzel vagy szkripttel átmásolta az OAB folder tartalmát a CAS szerverekre. viszont az igazi tökönrúgás (magyarországon legalábbis) a win2008-exchange 2007 vs. outlook rendezés magyar ékezetes karakterekkel témáért jár. most már van win2008 hotfix az mssupporton keresztül, de azért ettől egészen sokáig agyvérzést akartam kapni…

  2. Kösz, hogy szólsz, ez nekünk még hátravan. (A napokban indulnak át a postafiókok.)

Leave a Reply