Helyesírás-ellenőrzés kinyírása a Chrome-ban

Ezt leginkább csak magam számára írom ide emlékeztetőnek. (Mostanában rendszeresen telepítek újra gépeket és mindig turkálnom kell egy csomót, mire megtalálom az érintett fájlt.)

Tehát az alapvetően kikapcsolhatatlan helyesírás-ellenőrzőt úgy lehet kikapcsolni, hogy bezárjuk a böngészőt, megkeressük a felhasználói profilban a nyelvre utaló bdic fájlt (nálam pl. en-GB-1-1.bdic), megnyitjuk egy txt editorral, kitöröljük a tartalmát majd visszamentjük 0 méretű fájlként. Ha csak letörölnénk, a Chrome újra legyártaná.
Amit nem részleteztem az az, hogy pontosan hol is van a fájl. Nos, ez operációs rendszertől függően változik, nekem most Windows 7 alatt egész pontosan a c:\users\enyimnev\appdata\local\google\chrome\application\dictionaries könyvtárban található.

7 thoughts on “Helyesírás-ellenőrzés kinyírása a Chrome-ban

  1. Nálam pedig:
    Beállítások->Motorháztető alatt->Webtartalom…. szakaszban Betűtipus és nyelv beállításainak módosítása gomb->Nyelvek fül->Helyesírás-ellenőrzés checkbox 🙂

    …jól eldugták

  2. Sziasztok! Véletlen találtam erre az oldalra és kérdésem az lenne hogyan rakjak a chromba magyar helyesírás ellenőrzőt?
    Kérlek e-mail cimre válaszoljatok. köszönöm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *