Kis szar ablak

Hosszú szünet után visszatérés morgással.

Árulja már el nekem valaki fejlesztő, hogy mennyivel kerül többe egy olyan ablak, amelyiken vannak méretező kontrollok? Egész egyszerűen nem fér a fejembe, hogy a mai napig sokszor olyan kis szar ablakokat használunk a windows-ban, melyeket képtelenség felnagyítani.

Ma például megint egy levél útvonalát kellett volna feltérképeznem. Outlook, levél, options – és feljött az a hangyaf@sznyi ablak. Aztán nesze, görgessél jobbra-balra, fel-alá, próbálj összerakni egy ilyen bonyolult láncolatot úgy, hogy csak egy bélyegnyi ablakot kapsz rá.

De meggyőződésem, hogy a biztonsági jogosultságok állítgatása is azért kínai a legtöbb informatikusnak, mert kap egy ilyen egérmozi méretű ablakot, aztán turkáljon benne a 40-50 elemi jogosultság között. A jó ég áldja meg, mire a lista végére érek, már rég elfelejtettem, mi volt az elején, egyben meg ugye nem lehet látni a pici ablak miatt. Azon a kurva nagy felbontású képernyőn.

Ez egy akkora ergonómiai baromság, hogy nincs is megfelelő szó a minősítésére. És az MS oldalán szemmel láthatóan úgy gondolják, hogy ez így nagyon jó, hiszen még a Windows7-ben is ugyanolyan pici, méretezhetetlen ablakok vannak, mint az NT4-ben. Pedig biztos nem én vagyok az első, aki hőbörög.

7 Comments

 1. Te vagy az MVP, ne csak szarvasgombázni tessék a summitokon, hanem hőbörögni is! 🙂

 2. a labda útja a következő:
  levél, options, selectall, kopipészt notepad-ba

 3. @wotan:

  Persze, tudom, úgy is szoktam csinálni, csak éppen kellemetlen. Ellenben a permission fül mögött még erre sincs lehetőséged.

 4. @Zsolt:

  Hőbörgés, az mindig van. Szarvasgomba viszont nem, azt a managereknek tartogatják. 🙂 (Mi általában a legegyszerűbb kajákat kapjuk, szó sincs semmi extra kényeztetésekről.)

 5. Totál egyetértek. Idegesítő kis pöcs ablakok, a permission fül pedig tényleg az NT4 óta ugyanaz a kis szar.
  Korábban megpróbáltam Resource Editorral megtalálni, de ha jól emlékszem nem sikerült, olyan, mintha futásidőben állítaná be az ablak méretét arra, ami. Igazán kiadhatna egy patchet az MS, amiben megoldaná, hogy a rendszer egy INI fájlból (jó, legyen akkor registry) olvasná fel a méretadatokat (két darab integert).

  Ez egyszerűen szánalmas, valóban.
  Persze van még a cacls, de hát az elv!

 6. en is agree. es nem lehet mindig kopizni se.

 7. Jah, server 2003 alatt, az event view-er event propertiese is hasonlo atmeretezhetetlen szar 🙁

Leave a Reply