No Feature!

Nem, nem a jó öreg Sex Pistols nótáról lesz szó. Rosszabb. Belépsz egy frissen telepített Windows Server 2008 R2 gépre, tennéd fel a kötelező telnet klienst – és nem látsz se feature-t, se szerepet, sőt, amikor rákattintasz az add gombra, kövér hibát kapsz: RPC hiba. Hangsúlyozom, frissen telepített, patchelt oprendszer, semmi extra alkalmazás.
Nyilván újra lehetne telepíteni a rendszert, de csak a foltozás egy fél nap, ergo ha negyed nap alatt megtaláljuk a hibát, már jók vagyunk. (Mint Mr Garrison az üvegcsővel és az egérrel.)
Természetesen gugli. Lehangoló eredménnyel. Némi képzavarral élve, RPC hibával foglalkozó oldalakkal Dunát lehet rekeszteni. Végül csak sikerült megtalálnom a tűt a szénakazalban: Fix my IT system.

A megoldás több, mint érdekes.

Le kell tölteni a Microsofttól egy segédprogramot, a System Update Readiness Tool nevezetűt. Nem kicsi a szentem, közel 100 mega. Ráadásul nem is csak egy böhöm nagy dll, tele felesleges funkciókkal, hanem tényleg dolgozik. Nálam közel 20 percig futott. Átnézte, hogy mi csúszott szét a patchelések során, milyen inkonzisztenciák alakultak ki – és szépen elrendezett mindent. A biztonság kedvéért ráküldtem egy újraindítást – és szépen megjelent az összes tulajdonság és szerepkör.

7 Comments

 1. Hirtelen nem találtam meg, de mintha erről már írtam volna egy cikket… Ugyanez volt a gond, SURT volt a megoldás nálam is.

  u.i. a cikk csak félkész állapotban volt, nem került ki…

 2. Aki lemarad, kimarad. :))

 3. Mondanám, hogy FSI, de ezek szerint nem csak az… 🙂
  (nekem egyébként nem segített automatikusan, csak megmondta, hogy melyik fájlok nem másolódtak a megfelelő helyre, utána már nekem kellett a patch-file-ből kihalászni a fájlokat és bemásolni…)

 4. Rákerestem az FSI kifejezésre, de csak mindenféle titkosügynökségeket találtam. Lemaradtam volna valamiről?

  off
  Jó ez az új skin, de egy-két dolog idegesítő benne. Pl. függetlenül attól, hová tervezted illeszteni az ábrát, kiteszi balra és körülfolyatja a szöveggel. (Lásd smiley-k a kommentekben.) Valahol a css-ben kavarja ezt ki, de nem találom sehol, hol tudnám kiirtani.

 5. nekem úgy szétcsúszott az egyik szerverem, h a SURT sem segített (2k8 r2, nem megy fel az SP1 (0x0000FFFF hiba), javasolta a fenti tool-t, de hiába)
  most így használjuk, aztán újra lesz rakva ha lesz rá időm.

 6. hrongyorgy

  2012-06-24 at 14:11

  “Jó ez az új skin, de egy-két dolog idegesítő benne. Pl. függetlenül attól, hová tervezted illeszteni az ábrát, kiteszi balra és körülfolyatja a szöveggel. (Lásd smiley-k a kommentekben.) Valahol a css-ben kavarja ezt ki, de nem találom sehol, hol tudnám kiirtani.”

  .post img {
  float: left;
  padding: 5px 7px 7px 0;
  }

  style.css, 343-346 sorok, ebbol neked a 344-ediket kell kikommentezni (float: left).

Leave a Reply