Most jön az, hogy hamut szórok a fejemre. Az előző cikk tesztjei során valamit nagyon benéztem.

Ami nem működik:

Attól, hogy egy megbízott tanúsítvánnyal aláírt oldalról érkezik a kép, az Outlook még nem fogja megjeleníteni.

Ami viszont működik:

Ha az OWA kliensen ahonnan a levelet küldjük feltelepítjük az S/MIME bővítményt, akkor az aláírásban elhelyezett kép beágyazott képként belekerül az elküldött levélbe így az Outlook meg fogja jeleníteni. A képet ehhez a mutatványhoz is egy megbízott SSL oldalon kell elhelyezni, viszont ehhez jó a saját tanúsítványunk is mert ebben a fogadó oldalnak nem kell megbíznia, a feladónak viszont, igen, hogy be tudja ágyazni a képet.

Ezzel a kérdés meg is lenne oldva, de mi történik, ha nem csak saját magunknak szórakozásból csinálunk ilyet, hanem cégesen több száz gépen kell az S/MIME-ot telepíteni?

Az S/MIME OWA kiterjesztés tulajdonképpen egy IE bővítmény, ami MSI alapú telepítővel rendelkezik. Ez az Exchange szerveren alapból a C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\ClientAccess\Owa\smime könyvtárban owasmime.msi néven szerepel. Ezt ki tudjuk tolni Group Policy-ból az érintett kliensekre. Ezzel ugyanakkor még nem vagyunk meg, mert a bővítmény nem kerül automatikusan engedélyezésre. Ahhoz, hogy engedélyezzük a Group Policy User Configuration/Policies/Administrative Template/Windows Components/Internet Explorer/Security Features/Add-on Management alatt fel kell venni a {3050F819-98B5-11CF-BB82-00AA00BDCE0B} kulcsot, 1-es értékkel. Ez engedélyezik a bővítmény használatát.