Exchange patch és egyebek

Nemrég megkérdezték tőlem, miért paráznak az Exchange adminok a hotfixek telepítésétől. Megemlítettem, hogy két olyan esetről is tudok, amikor egy-egy rollup pack hazavágta a rendszert, és a kardjukba dőlt adminokat nem igazán vigasztalta, hogy az MS később visszavonta a csomagokat.

Nos, itt egy újabb csapda. Azt írják az Exchange blogon, hogy habár a Windows Update / WSUS / SCCM mind lelkendezve ajánlja ki az opcionális frissítések között a Windows Management Framework 3.0-t – igen, benne a csábos Powershell 3.0-val – az Exchange 2007/2010-et futtató gépekre inkább ne telepítsük. Ha mégis feltennénk, számíthatunk arra, hogy a rollup packok nem települnek fel, illetve az EMS begolyózik. Szóval óvatosan.

4 Comments

  1. Az Exchg team ismét szivatja a népet. Szerintem még tavalyelőtt kirúghatták az egész QA osztályt, nem csoda hogy minden évre jut 3-4 bődületes bug és update visszahívás. A hivatalos intézeti blogon osztják őket keményen, persze a világon semmi nem fog megváltozni, az MS ritka arrogáns mammut.

    Arról már nem is kommentálok, h. az Exchange2013 RTM után pár nappal az összes Exchange technet URL-t kérdés nélkül átirányították a 2013 változatra. Ha neked 2010 v. 2007-re bookmarkolt linkjeid voltak azok most mind nem működnek, kézzel írhatod át a sztringet. Csak kb. az összes házi knowledge base gyűjteményt és Google találatokat tették tönkre 1 pillanat alatt. No komment.

  2. Igen, szép dolog az elmélet, de egy más dolog a valóság. Azaz legyen a teljes IT infrastruktúrádról komplett replika egy izolált tesztkörnyezetben, hogy az éles rendszer minden sajátosságát le tudd modellezni a homokozóban. Én még ilyet nem láttam a nagyoknál sem.

    Az MS-nek van mivel takaróznia, hiszen az EULA-ban gyakorlatilag semmire nem vállalnak semmilyen felelősséget. Az update-eket tulképpen az ügyfelekkel teszteltetik.

  3. Arrol nem is beszelve, hogy sok szoftvert per-gep licenccel adnak, nem is tul alacsony aron. Hogy egy darabot vegyenek, azt meg le lehet tolni egy ceg torkan, na de kettot? Foleg, hogy a masik licenc kb. nem fog penzt termelni… nehez ugy.

Leave a Reply