Magunkról

A detektívek:

Név: Petrényi József
Nick: JoeP, a P néma, mint a Psmith-ben
Munkahely: SynAck BT (Damit Kft, IQJB)
Csingilingi: MCSE+M, MCITP (Messaging + Enterprise), ITIL-F, MVP (2006-2011)
privát blog: http://mivanvelem.hu
Email: petrenyi pont jozsef kukac emaildetektiv pont hu

Név: Gömöri Zoltán
Nick: SUF (Stupid Users Foundation)
Munkahely: Láng Vagyonkezelő ZRt.
Munkakör: informatikai igazgató
Csingilingi: MVP, ExCNE (ezer éve lejárt)
privát blog: http://gzoli.spaces.live.com
web: http://www.gomori.hu
Email: suf kukac freemail pont hu

10 Comments

 1. Sziasztok!
  Van egy súlyos problémám.
  Az Exchange 2003 OWA címsorának végén a felhasználónevet is megadva (http://szervernév/exchange/felhasználó) bárkinek a leveleit látom, ha a felhasználónevét megadom…
  3db egyenrangú Exchange szerverem van. Csak az egyiken esik meg ez a csúfság és nem látok jogosultságban különbséget közöttük.
  Mellesleg kétszer újrahúztam a problémáson az Exchanget is és az IIS-t! Semmi változás …

 2. JoeP

  2011-05-23 at 18:58

  Szia,

  Nem lehet, hogy ebbe futottál bele?
  http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS04-002.mspx

 3. Fenn van az SP2, ami tartalmazza a fenti javítást. És nem is az a gond, hogy véletlenszerűen más postaládáját látom, hanem hogy bármilyen létező név/jelszópárral beléphetek bárkinek a postaládájába.

 4. Válaszoltam privátban. A fenti linken a ‘Technical details’ fül alatt elmagyarázzák, hogy miért van így.

 5. Szia!

  Lehet tudtok segíteni.

  Van még 1-2 ügyfelünk aki exch2003 at használ, és IMF ugyan van de mi elé rakunk egy spamassasin t ami szépen jelzi mi a spam.
  Nem akarjuk hogy subjectet módosítsa a SA, headerbe írja be. Amit szeretnénk ha SCL érték ben is jelezzen. Így felhasználók outlookban tudják használni whitelistet és nem zavarja meg őket SPAM felirat subject ben.
  2007/2010 alatt gond nélkül betudjuk állítani hogy headert figyelje exch. De 2003 alatt eventsink kéne erre, custom weight list IMF ben csak SUBJECT/BODY t figyel.

  Nem tudsz segíteni hogy mi lenne erre jó megoldás?

  Tudom létezik 1-2 software ami tudja ezt, de sajnos ami régen 50$ os progi volt most már ma jóval drágább. Szóval még fizetnénk is érte csak nem sokat, meg nincs szükségünk nagy programra, csak erre a kis funkcióra.

  Köszi választ előre is.

  Üdv.:
  Zoli

 6. Szia,

  Ez egy olyan kérés ami már előfordult egy fél éve, akkor sajnos nem volt rá időm megcsinálni.
  Kérlek keress meg magánban és megbeszéljük.

  üdv,
  Zoli

 7. Fábián Szilárd

  2014-08-25 at 14:12

  Sziasztok!
  Disaster recovery után felmerült egy visszatérő probléma.
  Alapszitu: SBS2003+Exchange2010 alatt összeomlott a storage. Mentésből másik vasra visszaállít mindkettő. Exch2010 eseutil minden kapcsolóval, mire lehetett mountolni az adatbázisokat (mailbox+public folder). Pár mailbox csak új adatbázisba áthelyezve működött megfelelően. Adta magát, hogy minden mailboxot áthelyezek az új adatbázisba, de nem lehettett mindent áthelyezni. Eljutottam oda, hogy 2 mailbox adatbázisba, de minden fiók működött. ÉS ekkor jött az egyik e-mail címre egy “#550 5.1.1 RESOLVER.ADR.ExRecipNotFound; not found ##” hiba. (Megoldása itt: http://social.technet.microsoft.com/Forums/exchange/en-US/e9ff3a2e-d49a-4a45-8e47-4165eb22f577/550-511-resolveradrexrecipnotfound-not-found-exchange-2010?forum=exchange2010 )
  A hiba csak egy bizonyos felhasználó egy e-mail címére jelentkezet, és a mint kiderült, a “legacyexchangedn” javítása után is el tud romlani ismét.
  Van valami ötlet, tapasztalat, hogy mi miatt tud elromalni ismétlődően csak egy bizonyos e-mail cím? Minden megoldás éredekelne, akár helyszíni munkavégzés is lehetséges, természetesen fizetve!
  Bocs, ha hosszú voltam….

 8. Szia. Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de ez már egy döglött blog. Méghozzá legfőképpen azért, mert semmi időm sincs foglalkozni vele. Emiatt nem tudok foglalkozni a te problémáddal sem. Más meg már nem olvassa. Sajnálom.

 9. Fábián Szilárd

  2014-08-25 at 21:27

  Tudsz valami fórumot ajánlani, ahol tudok tanácsot kérni? Minden Exchange blog és fórum behalt. Esetleg egy szakértőt, aki személyesen is rá tudna nézni, persze díjazással?

 10. Blog azért van, lásd itt oldalt az MS hivatalos blogját, a You hadme at EHLO-t. Meg Harmath Zoli is szokott irkálni néha. (http://blogs.technet.com/b/zoltanh/default.aspx) Fórumot nem tudok, de nem is kerestem már régóta. Szakértőként maximum a blog társszerzőjét, SUF kollégát tudnám ajánlani, de valószínűleg már olvasta a hozzászólásodat és ha nem reagált, akkor az azt jelenti, hogy neki sincs kapacitása.