Lookeen

Ha téged is olyan munkahellyel vert meg a sors, ahol még mindig 150/300 MB postafióklimitek vannak, kéthavonkénti automatikus levéltörléssel, akkor tudom ajánlani a címben megnevezett programot. Ez ugyanis képes arra, hogy egybeindexeli a postafiókodat a szükségképpen összegyűlő 10-12 lokális pst-vel, majd egyszerre tud keresni mindenhol. Az indexelés a háttérben fut, a keresés pedig – értelemszerűen – gyors.

Egyébként volt már ilyen program, Lookout-nak hívták és írtam is már róla. De azt már az Outlook 2007-hez is csak hekkelés után lehetett feltenni (jelzem, Windows7 alatt már így sem működik, de lehet, hogy inkább egy Office SP vágja tönkre), azóta pedig gyakorlatilag eltűnt a térképről. A Lookeen fejlesztői nem titkolják, hogy ezt az űrt szeretnék betölteni: már a program neve is utal az elődre, a kinézete, a kezelői felülete pedig teljesen megegyezik vele. Egy, nem is apró különbség azért van, a Lookeen már fizetős. De ha vesztél már el tök azonos nevű, különböző pst-kben lévő folderekben, akkor legalábbis elgondolkodtató ez a 35 euró. (Ja, tud desktop search-öt is, de azt ma már mindenhol ingyen vágják az ember után.)

2 Comments

  1. Bár nekem is kellene egy jó kereső (a 2007-es Outlook-tól kifejezetten elsírtam magam annyira fos), de a tököm tele van azzal is, hogy desktop search-öt rak fel mindenki.
    Az Ooutlook is ezzel kezdte, utána meg már a webet is keresné, a kisfaszom nem kéne?
    3 napja telepítettem, azóta indexel a majom, de még nincs kész vele.
    A kurva levelek között akarok keresni, ne indexeljen nekem ész nélkül mindent. A webet majd keresem google-al.

  2. A Lookeen esetében a desktop search egy opció, nyilván ha nem kell, kikapcsolod, még az első indexelés előtt. (Nálam sem működik.)

Leave a Reply