7 Comments

  1. Deployment guide-okat és technical whitepaper-eket úgy feltűntetni, mint “ebook” elég pitiáner dolog. Jövő héten már a technet-en v. a download.ms.com-ról letölthető product doksikat is úgy fogják reklámozni, mint “millions of free ebooks” ? Az ebook az én olvasatomban olyan iromány, aminek van ISBN száma. Az, hogy nyomtatot változatban is megjelent-e, már csak ízlés dolga, de amik a linkelt oldalon kint vannak, azoknak a fele nem üti meg az ebook szintet. De mindegy is, mert free, és ilyenkor a színvonal nem számít.

  2. Az egy dolog, hogy te mit nevezel ebook-nak. Az meg egy másik, hogy ezen az oldalon össze van gyűjtve egy csomó szakmai anyag, mindenféle formátumban. A magam részéről már a 600 oldalas TCP/IP könyv Cabelguy tollából önmagában is megérte a látogatást.

  3. Joep: nem kétlem h. rosszak lennének azok az anyagok ott mind, de ebook-nak ne nevezzük azt, ami nem könyv-céllal íródott, csak egyszerű guide céllal. Más lektorálási szintet ütnek meg, ugye?

  4. @Richard: Aha, értem. Azt tudod, hogy erről órákig lehetne vitatkozni, és van olyan blog, amelyik gyakorlatilag erről szól? Én ebbe a vitába most nem mennék bele, mert terméketlennek tartom. A lényeg, hogy itt vannak jó anyagok, én is lekaptam két kötetet és tőlem kaktuszvirágnak is nevezhetik, nem érdekel.

  5. Nyugalom, nincs nekem sem kedvem sem időm ilyen marhaságokon vitatkozni (tisztában vagyok a téma fontosságával és pozícionálásával az univerzumban), csak megjegyeztem mert szó nélkül azért nem tudtam hagyni.

  6. Masfelol, az e-book az elektromos konyvet jelent. Ezek pedig megfelelnek a szo jelentesenek, elektromosak, es ha ki lennenek nyomtatva, konyv formajuak lennenek.

  7. Nem, nem egészen. Sokan vannak, akik szerint a ‘könyv’ fogalmába beletartozik a hagyományos előállítási forma is: azaz szerkesztették, lektorálták, megtervezték a kinézetét. Ha ez nem történt meg, akkor az nem könyv, hanem csak valamiféle iromány, azaz elektronikusan e-irománynak lenne nevezhető. A magam részéről jogosnak tartom a felvetést, de egyben értelmetlennek is: a mostani változások el fogják sodorni ezt a hozzáállást. (Azaz lesznek pénzért megvehető, megtervezett, ‘szép’ e-bookok, de milliószámra lesznek megtevezés nélküli, ronda, de hasznos e-irományok, melyeket az egyszerűség kedvéért szintén e-booknak fognak nevezni.)

Leave a Reply