Hotfix

Néhány hete, hogy tanuljak összeraktam egy Exchange 2010 DAG-ot több telephely között kábelnet vonalakon VPN-eken keresztül. Ez ugye hálózatilag nem a stabilitás magasiskolája.

Egyszer lett egy rövid kiesésem (egy-két perc). Erre fogta magát a DAG és szétesett. Nem ált helyre magátol, gyakorlatilag a Windows Cluster eszközeivel kellett szétszednem mert semmire sem reagált. Végülis újra össszeraktam és napirendre tértem a dolog felett.

Tegnapelőtt ráakadtam erre a cikkre. Végiggondolva az előző eset kísértetiesen hasonlított a cikkben leírtakra. Nosza rajta, szerezzük be a hotfixet, elvégre a fenti teszt DAG-om még létezik (azóta szerencsére nem volt vele újabb gond) valamint vár rám vagy három újabb DAG, csak azok már élesben.

Emlékeztem, hogy a Microsoftnak van egy webes formja ahol lehet hotfixet kérni. Meg is találtam itt.

Elküldtem az igénylést, erre ez a válasz jött tegnap:

Hello,

Thank you for contacting Microsoft Customer Service.

From the information you have provided in your message, I understand that you are located in Hungary. The Customer Service team you have reached is for North America. There are significant differences between North American versions of Microsoft products and those localized for your country.

You will be best assisted by the Microsoft subsidiary that specializes in your version of Microsoft products. You can reach them at +36 1 437 2800 or by visiting: http://www.microsoft.com/worldwide/phone/contact.aspx?country=Hungary

I hope the above information is useful. In case you require further assistance with regards to this issue, please feel free to contact us.

Thank you,

John

Microsoft Customer Service Representative

Na gratulálok. Hotfix nincs, ráadásul bődületes baromság, hogy különbség lenne a verziók között, ugyanis én a US English verzióhoz kértem fixet és nem a magyarhoz.

Azt találtam ki, hogy csinálok egy új e-mailt és bejelentkezem amerikaiként a formra. Meg is tettem. Amikor újra rákerestem a form címére (tegnap nem tettem el), megakadt a szemem az egyik találaton.

Egy próbát megér alapon össze is raktam az urlt: http://support.microsoft.com/hotfix/KBHotfix.aspx?kbnum=2550886&kbln=en-us

Láss csodát, kaptam egy magyar nyelvű oldalt és 5 perc múlva a kezemben volt a hotfix, ahelyett hogy egy fél napot vártam volna az elutasításra.

1 Comment

  1. Pontosan az általad idézett blogból loptam én is ezt a csoda-URL-t vagy 2 éve, és azóta is rendszeresen használom. Sajnos egyértelműen látszik rajta, hogy nem komoly megoldásként szánták az értékes/titkos/fizetős/mittoménmilyen peccsekhez: ha valami update nem letölthető a közönséges parasztok számára csak a tejelős marháknak, akkor ez az url se fog közelebb vinni az áhított binárishoz.

Leave a Reply