Riport szkript

Pár bejegyzéssel ezelőtt írtam néhány EMS parancsot, hogyan lehet lekérdezni egy-két fontos adatot egy Exchange adatbázisról. Nos, ahhoz képest itt van egy nagyágyú. Steve Goodman még a nyáron összefarigcsált egy igen komoly riportáló szkriptet, mely nem csak hasznos adatokat szed össze egy Exchange organizációról, de a kimenete is egy látványosan formázott html, melyet egyből le lehet tenni bármelyik CIO/ügyfél asztalára. Sőt, a szerző határozottan bátorítja az érdeklődőket, hogy nyugodtan bővítgessék a szkriptet olyan lekérdezésekkel, melyekre a meglévők mellett még szükségük van.

3 Comments

  1. Eh, sehogy se tudom beállítani ScheduledTask-ként, hogy el is induljon. Az egész scrip-et beraktam egy .bat fájlba, ami kézzel indítva simán elindul és hiba nélkül le is fut. Ütemezve ugyanez a .bat már nem fut le. Már próbáltam úgy is, hogy a task-nál a futtatandó programnak a powershell-t adtam meg, és papraméterezve alá a scrip-et, de úgy se fain. 🙁

  2. Szkriptet ütemezni, az egy külön tudomány. A batch fájlt interaktívan futtatod, az időzítés viszont nem az, így elég sok helyen bukhat a mutatvány. Elsőre azt mondom, hogy nem adtál meg usernév/jelszó párost az időzítésnél – de egy ps szkript indításánál lehetnek más problémák is.

  3. Jaja, más lesz, mert bekéri a usernév/jelszó párost a ScheduledTask. Aztán a task el is indul, de “beragad”, ha nem stoppolom le, akkor addig fut, amíg a beállításai engedik (asszem 3 óra default…). Persze hibaüzenet sehol nincs, se Task history, se Win log, se semmi.

Leave a Reply