A lelkes TMG

Apróság, nem is akkora nagy szívás, de a kognitív energiák elszivárgása képes némi fogcsikorgatást előidézni.

Van a DMZ-ben egy levelezőszervered – mondjuk egy Exchange Edge – és az SMTP portját egy TMG szerveren keresztül szeretnéd kipublikálni. Ez nem lehet komoly feladat, a varázsló 2004 óta szinte semmit sem változott. Illetve…

From Segédlet

Ez bizony egy zavarbaejtő kérdés. Azt mondja, van másik, van jobb… miért használod ezt a régi szutykot?

Ne dőljünk be neki.

Ha ugyanis az általa felajánlott E-mail Policy varázslóval publikálunk, akkor a szerverünk SMTP portja nem lesz elérhető kintről. Még ha véres verítékkel szétkonfiguráljuk a TMG-t, akkor sem. Egy apróságot ugyanis elfelejt a kuruzsló közölni: E-mail Policy-t csak és kizárólag akkor tudunk használni a TMG-n, ha telepítünk rá egy Exchange Edge szervert is.

Az már egy teljesen más téma, hogy a fenti felállásban igencsak elgondolkodtató, hogy az Edge szervert ne a DMZ-be tegyük, hanem a TMG-re. Az integráltság ugyan növekszik – és ezzel vétünk a KISS-elv ellen – de megspórolunk egy Windows Server 2008 R2 licenszt. Amennyiben viszont más gyártó smarthostját használjuk, akkor nyomjunk pánikszerűen egy No-t és haladjunk tovább.

3 Comments

 1. JoeP, help!!

  Exhc 2003 sp2, hibaüzenet:
  The following call : EcLocallyDeliverMsg to the store failed. Error code 1605

  Ez segíthet, próbáltad valaha? http://www.thecyberwolfe.com/blog/?p=665

  Bocsánat a szemetelésért, csak sürgősfontos 🙁 🙁 🙁

  Nagyon köszönöm!

 2. Nem próbáltam, de a kommentek alapján sok embernek segített. (Az a large e-penis, na az durva hozzászólás volt.) Amiben nem vagyok teljesen biztos, az az, hogy tényleg postafiókhibáról van-e szó: láttam már olyat, hogy a queue-ba beragadt levél volt sérült, és amíg nem töröltük, addig állt a teljes levelezés. De természetesen lehet postafiókhiba is.

 3. Update: megoldotta a problémát a fenti módszer 🙂

  Köszönöm!

Leave a Reply