DAG a kkv/soho szegmensnek is

Most már hivatalosan is lehet róla beszélni, meg egyébként is pont illik a sorozatba. Szóval, itt van egy link Henrik Walther blogjára: a DAG benne lesz az Exchange 2010 Standard verziójában is. (Bár gyanakvóbb olvasók már sejthették, ha máskor nem, akkor biztosan, amikor azt írtam, hogy kinyírták az LCR-t is.)

ps.
Kicsit hülye a cím, a magam részéről meglepődnék, ha egy soho cég egyáltalán birtokolna saját Exchange szervert és nem hosztolt email szolgáltatást használna.

3 Comments

 1. hrongyorgy

  2009-10-29 at 15:17

  Vagy linuxot.

 2. A linux önmagában kevés. Ha az Exchange funkcionalitását célzod be, akkor kell egy csomó egyéb minden is. Pl. Google Office, Google Calendar. 🙂

  Régebben az Elender csinált Exchange alapú levelezőrendszer hostolást, most nem tudom, van-e valaki, aki ilyennel foglalkozik az országban. Az biztos, hogy az MS igyekszik ebbe az irányba is fejleszteni az Exchange-t.

 3. Szerintem SOHO kategorianal pont nem letszukseg az ilyen. Felraksz egy Horde-t, az tud calendar-t, address book-ot, webmail-t, bovitheto is akar, es ez bosegesen ki is elegiti egy SOHO vallalat kovetelmenyeit.

  Ezen felul mar van Exchange-szeru megoldas Linuxra is (Zimbra, Kolab), ami eleg sokban hasonlo funkcionalitast tud nyujtani, ha kovetelmeny a bongeszon kivuli kezelhetoseg.
  Sajnos manapsag szerintem senki nem fog Exchange alapu hostolasra vallalkozni – tul problemas. Es minel tobbet tud az Exchange annal problemasabb egy ilyent publicba kitolni. Foleg az MS patch-politikajat ismerve (persze, lehetsz gold meg mittudomen milyen certificated partner – csakhogy az penzbe kerul, igy dragitja a szolgaltatast).

Leave a Reply