Helyesírás-ellenőrzés kinyírása a Chrome-ban

Ezt leginkább csak magam számára írom ide emlékeztetőnek. (Mostanában rendszeresen telepítek újra gépeket és mindig turkálnom kell egy csomót, mire megtalálom az érintett fájlt.)

Tehát az alapvetően kikapcsolhatatlan helyesírás-ellenőrzőt úgy lehet kikapcsolni, hogy bezárjuk a böngészőt, megkeressük a felhasználói profilban a nyelvre utaló bdic fájlt (nálam pl. en-GB-1-1.bdic), megnyitjuk egy txt editorral, kitöröljük a tartalmát majd visszamentjük 0 méretű fájlként. Ha csak letörölnénk, a Chrome újra legyártaná.
Amit nem részleteztem az az, hogy pontosan hol is van a fájl. Nos, ez operációs rendszertől függően változik, nekem most Windows 7 alatt egész pontosan a c:\users\enyimnev\appdata\local\google\chrome\application\dictionaries könyvtárban található.

7 Comments

 1. hehhe.. jó!

  Lesznek páran, akiknek az ‘enyimnev’ leküzdhetetlen akadályt fog jelenteni 😀

 2. “Nekem a Users csak olyan mappam van, hogy hron, abba benne lehet? :-D”

  Hat igen, epp most nosztalgiaztam felidezve supportos emlekeimet.

 3. hopp, a tapipad bekavart. No mindegy.

 4. Nálam pedig:
  Beállítások->Motorháztető alatt->Webtartalom…. szakaszban Betűtipus és nyelv beállításainak módosítása gomb->Nyelvek fül->Helyesírás-ellenőrzés checkbox 🙂

  …jól eldugták

 5. JoeP

  2009-10-23 at 20:16

  Azannya. Tényleg.

 6. Sziasztok! Véletlen találtam erre az oldalra és kérdésem az lenne hogyan rakjak a chromba magyar helyesírás ellenőrzőt?
  Kérlek e-mail cimre válaszoljatok. köszönöm

 7. Ahogy nézem, sehogy. Én a helyesírásnál nem találtam a választható lehetőségek között a magyart.

Leave a Reply